گروه وکلای سرآغاز با تجربه سال ها کار حقوقی و داشتن بیش از صدها پرونده موفق در دعاوی مختلف حقوقی همراه مطمئن شما خواهد بود
همانگونه که از نام آن مشخص است زمانی که زوجین به هر دلیل تصمیم به ادامه زندگی مشترک نداشته و برای جدایی از هم توافق و تفاهم داشته باشند با درخواست طلاق توافقی مطابق قوانین مربوطه اقدام به جدایی مینمایند
طلاق توافقی با صدور گواهی عدم امکان سازش از سوی دادگاه رسمی و با ثبت آن در دفترخانه اسناد رسمی به ازدواج و زندگی مشترک زوجین خاتمه میدهد .
در این نوع از طلاق توافق زوجین در خصوص امور مالی ، حضانت و ملاقات فرزند محترم و دادگاه بر مبنای آن اقدام به صدور رای مینماید .
هنگامی که ادامه زندگی مشترک امکان پذیر نیست و زوجین بر این موضوع توافق دارند با درخواست طلاق توافقی آسیب های عاطفی و روانی پروسه جدایی را کاهش داده و در زمان کمتری نسبت به سایر راه ها جدا میشوند .مذاکره و توافق در خصوص مسایل مالی آینده نگهداری فرزندان مشترک و تعیین میزان هزینه های نگهداری علاوه بر ایجاد آرامش، کاهش هزینه های روند رسیدگی قضایی را بدنبال دارد.
گام اول : توافق کامل و تعیین مهریه ، نفقه، اجرت المثل ایام زوجیت، استرداد جهیزیه، حضانت فرزند مشترک، روزهای ملاقات فرزند مشترک و میزان نفقه وی و تعیین تکلیف پرونده های احتمالی مطروحه در این خصوص .
گام دوم: مراجعه به مراکز مشاوره خانواده و غربالگری و گذراندن جلسات مشاوره و اخذ گواهی عدم امکان سازش جهت ارایه به دادگاه
گام سوم : ثبت دادخواست
گام چهارم : جلسه رسیدگی و صدور گواهی عدم امکان سازش
گام پنجم : اجرای دادنامه قطعی ظرف حداکثر سه ماه در دفترخانه اسناد رسمی
اصل شناسنامه زوجین
تصویر کارت ملی زوجین
اصل عقدنامه ازدواج
صورتجلسه توافقات زوجین
آزمایش عدم بارداری
گواهی بکارت (در صورت ادعا زوجه مبنی بر عدم نزدیکی)
گواهی شرکت در جلسه مشاوره خانواده و غربالگری
پس از اخذ گواهی عدم امکان سازش از مرکز مشاوره و ثبت دادخواست ، با ارجاع دادخواست به شعبه دادگاه خانواده صالح ، جلسه رسیدگی تعیین و به طرفین یا وکلای تعیینی آنها ابلاغ میشود که متناسب با پرونده های هر شعبه متفاوت است و به طور دقیق قابل پیش بینی نیست اما به طور تجربی مدت زمان طلاق توافقی بین 10 تا 30 روز کاری است.
سوالی که بیشتر مراجعین در دفاتر وکلا دارند الزام یا عدم لزوم به حضور در جلسه رسیدگی است . چنانچه زوجین تمایلی به حضور در دادگاه نداشته باشند با دادن وکالت به وکلای دادگستری نیازی به حضور آنها نیست در حالی که طلاق توافقی است و زوجین هر دو بر طلاق توافق دارند اما برای حضور در دادگاه از جانب هر یک از زوجین یک وکیل تعیین خواهد شد و امکان طرح دعوا تنها با یک وکیل از جانب هر دو وجود ندارد.اما جلسات مشاور خانواده و غربالگری پیش از ارسال دادخواست با حضور زوجین خواهد بود و امکان انجام آن توسط وکیل دادگستری وجود ندارد. البته در بعضی موارد میتوان دادخواست اولیه را از جانب یکی از زوجین مطرح و سپس درخواست تغییر خواسته به طلاق توافقی داد در این صورت هم قبل از ارجاع به دادگاه خانواده دادخواست به شورای حل اختلاف جهت صلح و سازش ارسال میشود که باز هم مساله طولانی شدن پروسه طلاق توافقی را بوجود می اورد.
1-مادامی که صیغه طلاق بر اساس گواهی عدم امکان سازش و طلاق توافقی جاری نشده هر یک از زوجین می تواند بدون نیاز به رضایت طرف مقابل از توافق عدول نماید و در این صورت طلاق توافقی بلااثر شده و رأی طلاق منتفی می گردد.
2-وکیل دادگستری نمی تواند در یک پرونده هم وکیل خواهان باشد و هم وکیل خوانده
3-در صورتی که به موجب توافق طرفین بر طلاق، گواهی عدم امکان سازش صادر شود، دادگاه باید در حکم صادره زوجین را «ملزم» به اجرای صیغه طلاق کند. زیرا در غیر این صورت، با عدول زوج از توافق، زوجه مجاز به اجرای صیغه طلاق نبوده و وکالتی نیز در این خصوص ندارد. بنابراین حکم صادره بلااثر می ماند که قاطع دعوی نیست
4-حضور بالاتفاق و همزمان زوجین پس از صدور دادنامه بدوی در دفتر خانه طلاق وتقاضای اجرای صیغه طلاق، ظهور در انصراف آنان از حق اعتراض و تجدیدنظر خواهی خود نسبت به دادنامه بدوی داشته و کاشف از اسقاط حق مزبور از سوی ایشان است.
دادنامه قطعی شماره :
9309988734100***
تاریخ دادنامه قطعی:
1394/02/29
آراء منتخب پرونده شعبه دیوانعالی کشور
5-چنانچه زوجه به استناد وکالت در طلاق مأخوذه از زوج ، اصالتاً و وکالتاً از طرف زوج، از دادگاه تقاضای طلاق توافقی نماید ولی زوج شخصاً در جلسه دادگاه حاضر و مخالفت خود را با طلاق اعلام نماید، دادگاه حکم بر بطلان دعوا صادرخواهد کرد.