Logo
درحال بارگذاری , لطفا صبر کنید

دسترسی به ما

گروه وکلای سرآغاز با تجربه سال ها کار حقوقی و داشتن بیش از صدها پرونده موفق در دعاوی مختلف حقوقی همراه مطمئن شما خواهد بود

ما را دنیال کنید:

برای مطالبه سهم الارث و تصرف در آن، ابتدا باید وراث و سهم الارث هر کدام از آنها مشخص و اثبات شود.

انحصار وراثت به معنای تایید و شناسایی ورثه فرد یا افراد متوفی و میزان حقوق و اموالی که به هر یک از وراث تعلق می‌گیرد، می‌باشد. این موضوع معمولاً از طریق ارائه مدارک و اثباتنامه‌ های مربوط به وراثت و حقوق وراث در دادگاه بررسی می‌شود. این اقدام به منظور تشخیص و اثبات حقوق و ارث افراد است و به عبارت دقیق‌ تر، انحصار وراثت به معنای صدور حکم یا تصمیم قانونی از سوی دادگاه یا مراجع قانونی، که وضعیت ارث بین ورثه‌ را تایید می‌کند، می‌باشد و هرگز به معنی تقسیم ارث بین ورثه نیست.

ضرورت تحصیل گواهی انحصار وراثت و موارد استفاده آن 

تصدیق انحصار وراثت سند یست رسمی که به موجب ان تاریخ دقیق مرگ متوفا و اشخاصی که ورثه وی شناخته میشوند در ان قید میشود و تمام ارکان دولت به وسیله سند مذکور وراث انحصاری شخص متوفا را به رسمیت میشناسند . وراث با داشتن سند یاد شده میتوانند از حقوقی که از طرف متوفا به انان به ارث رسیده برخوردار شوند یکی از وراث میتواند  دادخواستی مشتمل بر نام و مشخصات خود و متوفا و ورثه و اقامتگاه انان و نسبت بین متوفا و وراث تنظیم نموده وبه شورای حل اختلاف محل اخرین اقامتگاه متوفا تسلیم نماید.

مرجع رسیدگی کننده دادخواست متقاضی را بررسی و در صورت لزوم درخواست را برای یک نوبت در روزنامه کثیرالانتشار محلی اگهی مینماید.

مستند ماده 364 قانون امور حسبی در صورتیکه بهای ترکه بیش از 500میلیون ریال نباشد دادگاه بدون انتشار اگهی به ادله درخواست کننده رسیدگی و گواهی انحصار وراثت صادر میکند.

پس از انقضا یک ماه از تاریخ نشر اگهی در صورتی که معترضی نبود مرجع رسیدگی کننده تمام ادله و اسناد درخواست کننده گواهی انحصار وراثت را از برگ شناسنامه و گواهی گواه و غیره در نظر گرفته تصئیقی مشعذ بر وراثت و تعیین تعذلذ وراث و نسبت انها با متوفی صادر میکند و در صورت اعتراض دادگاه جلسه ای برای رسیدگی به اعتراض معین نموده و به معترض و درخواست کننده اطلاع میدهد و در جلسه پس از رسیدگی حکم خواهد داد این حکم برابر مقررات قابل تجدیدنظر است.

مدارک لازم برای درخواست گواهی انحصار وراثت :

  • شناسنامه کلیه وراث
  • شناسنامه ابطال شده متوفا 
  • گواهی مالیاتی 
  • استشهادیه رسمی دفتراسناد رسمی
  • عقدنامه رسمی (درصورتی که متوفا حین فوت دارای همسر باشد)
  • گواهی فوت 

عدم همکاری وراث یا عدم دسترسی به شناسنامه همه وراث 

گاهی ممکن است که به هر دلیل یکی از وراث یا حتی به چند نفر از آنها دسترسی نباشد و یا همکاری لازم را نداشته باشند و یا خارج از کشور باشند. به عبارت دیگر به مدرک شناسنامه ایشان دسترسی نیست در این موارد به تقاضای ذی نفع شورای حل اختلاف از اداره ثبت احوال در این خصوص استعلام می کند.

امکان تحصیل گواهی انحصار وراثت توسط غیر وارث

ماده 360 قانون امور حسبی مقرر میدارد در صورتی که وراث متوفا یا سایر اشخاص ذینفع بخواهند تصدیق انحصار وراثت تحصیل کنند ...دلالت دارد بر اینکه تحصیل گواهی انحصار وراثت تنها محدود به وراث متوفا نیست بلکه اشخاص ذینفع نیز حق تحصیل این گواهی را دارند 
منظور از اشخاص ذینفع کسانی اند که به هر دلیلی نفعی در اموال متوفا دارند اعم از اینکه موصی له یا طلبکار از متوفا باشند کما اینکه ماده 369 همان قانون اشعار میدارد که درمورد ماده 364 اشخاص دینفع میتوانند به درخواست تصدیق و همچنین به تصدیقی که در موضوع وراثت صادر میشود اعتراض نمایند و رای دادگاه در این خصوص قابل پژوهش و فرجام است .

انواع گواهی نامه حصر وراثت : 

  • گواهی انحصار وراثت محدود 
  • گواهی انحصار وراثت نامحدود

اگر اموال باقیمانده شخص فوت شده بیش از ارزش مبلغ 50 میلیون تومان باشد باید دادخواست انحصار وراثت نامحدود به شورای حل اختلاف داد تا بتوان از مزایای آن استفاده کرد و اگر متوفی کمتر از این مبلغ مذکور ماترک داشته نیاز به اخذ گواهی انحصار وراثت محدود است.